Mühendislik

Yangın Mühendisliği

Mekanik, elektrik, kimya ve inşaat mühendisliği dallarının ortak bir dili olan Yangın Mühendisliği ile işletmelerin yangın risk analizini gerçekleştirerek, yangın anında nelerin yapılması gerektiğini, olayın nasıl kontrol altına alınacağını ve sonlandırılacağını tasarlıyoruz. Çalışmalarımızda BYKHY, EN, NFPA, VdS, BSI ve ISO gibi uluslararası standartlar ve kodlar kullanılmaktadır.

Tasarım & Proje Süreci

Keşif Çalışması

Mevcut tesisler için Yangın Mühendisliği çalışmaları, işletmeleri yerinde ziyaret ederek başlamaktadır. Potansiyel riskler bu aşamada belirlenerek sahada detaylı incelemeler yapılır.

Yangın Analiz Raporu

Sahadan toplanan veriler ile işletmenin yangın risk raporu oluşturulmaktadır. Bu raporda potansiyel riskler ve bu risklere karşı alınması gereken önlemler detaylı olarak açıklanır.

Projelendirme & Dokümanları

Yangın risk raporu sonrasında karar verilen sistemler ve önlemlerin 2D ve 3D projelendirilmesi yapılmaktadır. Projeler uygulama esaslı veya bütçesel amaçlı olarak iki farklı türde hazırlanabilmektedir. Tasarlanan sistemlere uygun teknik şartname bu aşamada hazırlanır.

Hesaplamalar & Simülasyon

Tamamı onaylı bilgisayar yazılımları ile projelendirilen sistemlerin gerçek zamanlı çalışma simülasyonları yapılır. Bu aşamada tasarlanan sistemler kontrol edilmektedir. Ayrıca hesaplama çalışmaları, devreye alma çalışmaları tamamlanan sistemler için tekrarlanarak nihai doğrulama da yapılabilmektedir.

Süpervizyon & Kontrol

Tasarımı tamamlanan projeler sahada son kez kontrol edilerek uygulama öncesi hazır hale getirilir. Gerekli durumlarda yapılan mühendislik hesaplamaları tekrar çalıştırılarak son kontroller tamamlanır.

Malzeme Listeleri

Uygulama öncesi son kontrolleri tamamlanan projelerde bulunan yangın sistemleri ekipmanlarının detaylı malzeme listeleri oluşturularak proje ihaleye açılmaya hazır hale getirilir.

Diğer Hizmetlerimiz